Frittiertes Gemüseschnitzel von Schwartzwurzeln

19 december 2011

Frittiertes gemüseschnitzel von schwarzwurzeln Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Kantines in Nederland en Duitsland zijn niet te vergelijken. In de kantine in Duitsland krijg je een paar soorten warm eten. Natuurlijk hebben ze ook wel broodjes maar dat is de uitzondering. Precies andersom als bij ons. In de kantine serveren ze vooral stevige Duitse kost en weinig groente. De verrassing was dan ook groot toen ze ineens Frittiertes Gemüseschnitzel von Schwartzwurzeln an Gemüserahmsauce und Butterreis aanboden.

De kaart bevat meestal gerechten die wij ook niet in een gewoon restaurant bestellen zoals gebacken Kalbsleber, Currywurst mit Pommes, Kartoffelpuffer mit Apfelmus, Solyanka, Rinderroulade mit Bratkartoffeln, Gänsekeule mit Rotkohl. Bekijk hier maar eens wat we in het Betriebsrestaurant te eten krijgen (PDF document opent in nieuw venster).

Het enige gerecht met veel groente dat wel eens in het aanbod zit is Gemüseeintopf. Maar ja, eigenlijk krijg je hier dan weer een Knacker op (een stevige worst). De schok was dus nogal groot: groente! Schorseneren nog wel!

De smaak? Nou het komt uit een Großküche. Ze koken in de kantine nog wel wat maar het meeste is een kwestie van opwarmen. Echt industrieel gemaakt en dus wat vlak van smaak. Deze schorsenerenburger is dus vooral een mooie afwisseling in het Duitse eetpatroon!

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Schorseneren.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Schorseneren.nl alles over het doel van deze site.