Schorseneren van HAK

14 maart 2011

Schorseneren van HAK Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Als de bekendste conservenfabrikant van Nederland ook schorseneren in het assortiment heeft is dat heel goed nieuws. Natuurlijk, verse groenten zijn altijd lekkerder dan groenten uit een pot. Maar als je geen tijd hebt en toch schorseneren wil eten dan is het mooi dat HAK potjes kant en klare schorseneren verkoopt. Deze schorseneren uit pot zijn trouwens ook prima te eten, helemaal geen straf.

HAK is van oorsprong een echt familiebedrijf. Gestart door de familie Hak in de jaren rond 1920. In de 50-er jaren openden zij ook een conservenfabriek. Na een aantal overnames is het merk eigendom van een investeringsmaatschappij: Hollands Goed. Oorspronkelijk zou deze maatschappij allerlei Hollandse levensmiddelenmerken nieuw leven gaan inblazen. In de praktijk is het alleen bij HAK gebleven.

Op de website van HAK is het aanzienlijke assortiment van HAK te zien. Behalve groenten verkoopt HAK ook fruit, appelmoes en zuur zoals augurken en vruchtensappen. Helaas is op de site nergens iets te vinden over de schorseneren die ze toch echt verkopen. Het potje op de foto is van mijzelf dus het bewijs is er. Het is ook niet zo dat ze alleen belangrijke producten op de site hebben staan. Er is wel een pagina over Snijbonen met ui terwijl mij dat ook niet een enorme hardloper lijkt.

Ik heb HAK er een mail over gestuurd. Het zou mooi zijn als ze de schorseneren in ieder geval een plaats zouden willen geven op de eigen site. Als je het zelf al niet promoot…wie moet het dán doen?

Reacties

 1. G Wientjes 15 mei 2011 13:17 uur

  kijk eens op:

  http://www.ah.nl/recepten/recept?id=65746

  Gerard Wientjes

 2. Zoë 4 september 2011 13:09 uur

  Hallo schorseneer liefhebbers,

  In supermarkt Delhaize (België) hebben ze ook heerlijke schorseneren in potjes van hun eigen bio assortiment. Deze zijn overheerlijk!!!

  groetjes Zoë

 3. Li 29 februari 2012 18:22 uur

  Je kan ook schorseneren vinden in pot van het merk Everyday in de Colruyt supermarket in Belgie, Frankrijk en Luxemburg.

 4. Okke Amerongen 1 maart 2012 20:27 uur

  Hallo Li, Als ik een keer de kans heb ga ik zeker een keer op zoek bij Colruyt. Altijd leuk om in andere landen in supermarkten te kijken!

 5. Ingrid Engberts 6 januari 2013 18:26 uur

  Bij ah zijn schorseneren nu te koop als ‘groenten van de maand’ , ik eet ze vanavond, gekookt met room, heerlijk!

 6. Jan j. 26 oktober 2013 22:54 uur

  Zelfs de Aldi in België verkoopt schorseneren in pottekes voor zn 65 cent per stuk!

Over deze site

Schorseneren.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Schorseneren.nl alles over het doel van deze site.