Schorsenerenoogst bij Arenosa in Lelystad

1 november 2010

Schorsenerenoogst bij Arenosa in Lelystad Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Op deze video krijg je een mooi kijkje in de keuken van een akkerbouwbedrijf. Arenosa is met 8 hectare een van de grootste (de grootste?) telers van schorseneren in Nederland.
Met 8 hectare heb je echt flink wat schorseneren! Je moet er niet aan denken om die zelf even te schillen. Ze worden geoogst en mooi direct ingepakt. Prachtig om te zien. Vooral zo’n monstermachine erbij. Ik zou er best een keer op mee willen rijden!!

Arenosa teelt in Lelystad verder ook nog kliswortel, aardpeer, pastinaak en peterseliewortel. Dat kom je toch ook niet vaak tegen. Leuk dat dit door vader en zoon van Geffen bij een echt akkerbouwbedrijf geteeld wordt! Kleinschalige teelt is prachtig maar om echt mensen te bereiken moeten er zeker ook grootschalige telers zijn die het lef hebben om dit soort groenten te telen. Mooi!

Reacties

  1. W.J.Doude van Troostwijk 13 maart 2011 16:54 uur

    In onze groentetas van de natuurwinkel in Doorn zat deze week peterseliewortel. Ik betreur het al lang dat deze fantastisch smakende groente niet normaal in de handel is in Nederland. Van kliswortel (die blijkbaar ook door van Geffen wordt geteeld) ben ik overigens niet bepaald een liefhebber…….

  2. Okke Amerongen 3 april 2011 20:16 uur

    Hallo Doude, Peterseliewortel is inderdaad ook een heerlijke groente. Kliswortel ken ik niet maar ik zou het zeker graag een keer proberen. Peterseliewortel verkopen ze soms wel in biologische winkels maar makkelijke verkrijgbaar is het inderdaad niet. Wie weet komt dat ooit nog!

Over deze site

Schorseneren.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Schorseneren.nl alles over het doel van deze site.