Eendenborst met schorseneren
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
2 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 30 minuten
- Kooktijd:
- 30 minuten
- Aantal personen:
- 2
Ingrediënten:
- 150 gram doperwten
- 10 blaadjes munt
- kippenbouillon
- 4 schorseneren
- 8 jonge uitjes
- klontje boter
- eetlepel honing
- citroen
- 200 milliliter madera
- 200 milliliter port
- tijm
- 1 laurierblad
- 400 milliliter kippenfond
- 1 flinke eendenborst of 2 kleine
- morieljes
- handje spinazie
- peper en zout
Op Twitter ontdekte ik Hobbykok Sam. Het bleek de artiestennaam voor Samantha Dinsbach een enthousiast hobbykok. De foto die ze op Twitter plaatste zag er heerlijk uit en ik vroeg me af of ze dit zelf gemaakt had of dat het een foto uit een restaurant was? Gewoon zelf gemaakt dus. Wow! Ze wilde het recept wel delen op deze site. Samantha, bedankt!
Stamppot doperwten; 150 gram dopertwen met 10 blaadjes munt even koken in kippenboullion. De erwtjes moeten een beetje een bite houden. Daarna pureren maar niet te fijn! Stamppotje warm houden.
Schorseneren; Schorseneren minuut of 2 blancheren met een beetje zout. Laten afkoelen in eigen kookvocht.
Jonge uitjes; 1 x blancheren. Daarna in vers water 20 minuten koken tot ze gaar zijn
Schorseneren en uitjes daarna glaceren in boter en honing tot ze mooi glimmen en een beetje een braadkorstje hebben. Beetje citroen naar smaak toevoegen
Maderajus; Uitjes aanfruiten. 200 ml madera en 200 ml port tot een derde laten inkoken. Daarna met tijm, laurier en 400 ml kippenfond laten inkoken tot de jus wat stroperig is.
Ondertussen de eendenborst twee minuten op iedere kant aanzetten en daarna 10 minuten in een oven van 140 graden. Daarna een paar minuten laten rusten.
Morieljes even kort aanzetten, spinazie even kort aanzetten.
Opmaak; doperwtenpuree in ring opmaken. Erop wat van de spinazie. De eendenborst er bovenop draperen. De geglaceerde schorseneren en ui er omheen leggen. Morieljes erbij en de jus erover schenken. Eet smakelijk!
Volg Hobbykok Sam op Twitter als je meer van deze kok wilt weten! Heb jij dit recept gemaakt? Laat zeker even een reactie achter of het lekker was.
Reacties
Over deze site
Schorseneren.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Schorseneren.nl alles over het doel van deze site.
Lars 13 november 2012 12:33 uur
Dit recept komt duidelijk uit het boek CHEF * * * van Gordon Ramsey
ga dit recept vanavond maken!
Leon Beek 21 januari 2013 19:04 uur
Vandaag, op blue monday, het recept uitgeprobeerd en we hebben genoten. De stamppot doperwten is een verrassing. Ik heb de spinazie achterwege gelaten en rösti met kaas toegevoegd. Met een Faustino VII erbij was het heerlijk smullen.