Lauwwarme salade van schorseneren en avocado

Lauwwarme salade van schorseneren en avocado Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 12 reacties

Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
30 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

  • 150 gr. schorseneer (geschild, ongeschild zal het ong. 200 gr. zijn)
  • klont roomboter
  • 1 avocado (250 gr.)
  • 100 ml. slagroom
  • peper
  • zout

Via Twitter vertelde Annemieke van het leuke Kookblog RozeMarijn mij over een lekker recept met schorseneren op haar site.Ik mocht het wel gebruiken op schorseneren.nl. Helaas had zij wel een mooi recept maar geen foto en die hoort er gewoon bij. Jammer...maar toen reageerde culinair schrijver Klary Koopmans. Zij wilde het recept wel koken en fotograferen. Tsjonge wat een geluk heb ik! Twee culi vrouwen die een heerlijk schorseneren recept maken én er ook nog een mooie foto bij leveren! Het resultaat is hier te bewonderen. Eet smakelijk!

Het recept van Annemieke:
Schil de schorseneren, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van vijf centimeter. Doe een klont roomboter in een lage (hapjes)pan met dikke bodem. Leg de schorseneren in de pan en laat op middelhoog vuur langzaam garen met de deksel op de pan.

Als ze een aardig eindje op weg zijn (na ongeveer een kwartier), giet er dan slagroom bij. Bak de schorseneren verder gaar en met een klein bruin laagje. De slagroom is aan het eind van de rit ingekookt (ongeveer na 10 minuten). Snijd de avocado in stukken van gelijke grootte als de schorseneer, zet het vuur uit en voeg de avocado toe, zodat het alleen een beetje warm wordt. Draai er enkele slagen van de pepermolen over en een snufje zout. Dien lauwwarm op.

Het recept van Annemieke is hier te vinden. Volg Annemieke op Twitter!
De complete fotosessie van Klary is hier te vinden. Volg Klary Koopmans op Twitter!
Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie hulp en deze mooie samenwerking! Voor herhaling vatbaar.

Reacties

  1. Sebastiaan 7 februari 2011 18:15 uur

    Net met vis en couscous gegeten, lekker hoor.

  2. Okke Amerongen 13 februari 2011 16:27 uur

    Ha Sebastiaan, Mooi om te horen, het klinkt heerlijk!

  3. Annemieke 2 januari 2012 20:31 uur

    Lekker recept, met vis en couscous erbij. Alleen de avocado vergeten 🙁 Paar cashewnoten erover smaakt ook, wel goed excuus om het nogmaals te maken maar dan wel met avocado, geeft het gerechtje wel meer kleur! Bovenaan de website mag je ook Annemieke houdt van Schorseneren zetten 😉 Fantastische website, ik hoop dat er nog meer recepten op komen. Al een aantal recepten uitgeprobeerd, met stip op 1 is toch wel met ham en kaassaus 🙂
    Bedankt voor alle recepten en ga zo door!

  4. Okke Amerongen 2 januari 2012 21:36 uur

    Hallo Annemieke, Er komen zeker meer recepten op want dit is het seizoen voor de schorseneer. Het recept met ham en kaassaus is inderdaad ook een van mijn favorieten en dat terwijl ik niet echt een kaas liefhebber ben!

  5. Fianne 22 januari 2012 19:44 uur

    Zojuist de schorseneren met avocado gemaakt en gegeten. Samen met couscous en vis een heerlijke combinatie!!

  6. Okke Amerongen 22 januari 2012 22:29 uur

    Hallo Fianne, Die combinatie heb ik nog niet eerder geprobeerd. Mooi dat het lekker was. Ik heb dus ook weer wat om mee te experimenteren!

  7. Frida 27 februari 2012 19:45 uur

    Dag Okke

    Wat is dit een heerlijke salade. We hebben hem gegeten bij een gerecht met konijn en aardappelpuree.
    Ik had een voorraadje schorseneren gekocht en zal deze week de rosti maken en nog een keer weer deze salade. Iedereen zit hier zeer tevreden uit te buiken. Dank voor je leuke, lekkere site.

  8. Okke Amerongen 27 februari 2012 21:17 uur

    Hallo Frida, Mooi dat de salade lekker was en bedankt voor de complimenten. De rösti is ook erg lekker dus jullie gaan vast nog een keer lekker van schorseneren smullen 🙂

  9. Evert 28 januari 2013 20:32 uur

    Dag Okke,
    Zojuist de schorseneren met avocado gegeten, met gekookte krieltjes in de schikl en runderstoofvleeks. Heerlijk hoor! De verfijnde smaak van de schorseneren passen goed bij de subtiele avocado. Een bijzondere groente, ik ga het zeker meer doen. Bedankt voor de tip en succes met je leuke site!
    Evert

  10. Okke Amerongen 29 januari 2013 20:51 uur

    Hallo Evert, Bedankt voor het compliment. Mooi dat je nog een keer vaker met schorseneren gaat koken.

  11. Maria 4 februari 2014 21:15 uur

    Kun je deze salade ook als voorgerecht gebruiken ?

  12. Okke Amerongen 8 februari 2014 08:45 uur

    Hallo Maria, Deze salade is ook uitstekend als voorgerecht te gebruiken.