Salade van schorseneren, aardappel en artisjok
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
7 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 20 minuten
- Kooktijd:
- 40 minuten
- Aantal personen:
- 4
Ingrediënten
- 500 gram schorseneren
- 250 gram aardappels (vastkokend)
- 6 artisjokharten (uit blik)
- 2 eieren
- bosje platte peterselie
- olie
- wijnazijn
- 1 eetlepel grove mosterd
- peper
- zout
Kookboekenschrijfster Jane Grigson heeft diverse geweldige kookboeken op haar naam. Dit recept komt uit haar Groentenkookboek. Alle groenten staan er alfabetisch geordend met per groente een korte toelichting en tips en trucs. Uiteraard staan er ook lekkere recepten in zoals dit recept!
Schil de aardappels en maak de schorseneren schoon. Breng de aardappels aan de kook en kook ze tot ze gaar zijn. Kook ook de schorseneren tot ze beetgaar zijn. Afhankelijk van de dikte duurt dit 10 tot 20 minuten. Kook 2 eieren goed hard.
Maak vinaigrette door in een kom 3 delen olie en 1 deel wijnazijn te mengen met een eetlepel grove mosterd en peper en zout. Laat een blikje artisjokharten uitlekken.
Meng in een schaal de aardappelen, schorseneren en artisjokharten tot het er mooi uit ziet. Giet de vinaigrette erover. Hak de hardgekookte eieren grof en bestrooi de kom ermee. Hak de peterselie fijn en strooi het over de salade. Je hebt nu een heerlijke frisse salade. Lekker als voorgerecht maar ook als groentegerecht bij een licht stukje vlees zoals kip of kalfsvlees of vis. Eet smakelijk!
Tip
De boeken van Jane Grigson zijn meer dan de moeite waard! Bijvoorbeeld haar Groentenkookboek (Link naar Bol.com)
Reacties
Over deze site
Schorseneren.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Schorseneren.nl alles over het doel van deze site.
Marijke Genuit 10 april 2011 00:14 uur
Ik heb dit al een keer gemaakt (alles lauwwarm gelaten) en het was heerlijk. Voor 2 personen is het (met evt. wat brood erbij) een licht hoofdgerecht. Snijd de eieren dan in 4 of 6 parten en leg ze op de salade.
Okke Amerongen 17 april 2011 08:53 uur
Ha Marijke, Goede tip. Met wat brood en extra eieren heb je inderdaad een lekker én licht hoofdgerecht.
Irma Markus 17 februari 2014 18:17 uur
Hoi Okke,
Ik heb net je recept van de schorseneren salade gemaakt.
Het was heerlijk.
Ik had wel een aanpassing gedaan, ik bleek geen artisjokken in huis te hebben.
Daarvoor in de plaats een doosje kastanjechampions gesmoord en die erdoor.
De tip van de asperge-schiller werkt goed,het schillen was zo gepiept.
Rene Samson 19 februari 2014 12:37 uur
Hoi Okke, echt leuk de site. Ben gek op schorseneren en ga zeker diverse recepten uitproberen.
Okke Amerongen 28 februari 2014 12:17 uur
Hallo Irma, Mooi dat het met champignons als alternatief ook lekker was!
Okke Amerongen 28 februari 2014 12:18 uur
Hallo Rene, Dank je wel voor de complimenten!
Jola 4 maart 2014 19:29 uur
Had tot vandaag nog nooit schorseneren gegeten. Zaterdag heb ik ze gekocht bij de boerderijwinkel en vandaag deze salade gemaakt. Heb er nog wat groene erwten door gedaan en er komijn over gestrooid….mmmmm. Met zelfgebakken naans. Wordt zeker herhaald.
En wat er overbleef neem ik morgen mee naar ’t werk als lunch.