Schorseneren en rucola salade met gepocheerd ei
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
4 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 15 minuten
- Kooktijd:
- 20 minuten
- Aantal personen:
- 4
Ingrediënten
- 4 schorseneren
- 100 milliliter olijfolie (bewaar een scheutje olie)
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 1 theelepel gemalen peperkorrels
- 4 eieren
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel grof gemalen zout
- 120 gram rucola
- 150 gram Parmezaanze kaas of oude hollandse kaas
Iedereen denkt dat een ei pocheren moeilijk is maar dat klopt gewoon niet. Natuurlijk worden ze niet zo mooi als in een restaurant. Maar je kunt ze nog steeds heel mooi maken in eigen keuken. Dan loopt het ei lekker over de salade en heb je een superluxe dressing! De rucola geeft lekker wat pit aan de zachte smaak van schorseneren en het ei. Heerlijk!
Schil de schorseneren en snijd ze in 3 stukken op dezelfde lengte. Kook ze tot ze beetgaar zijn, dit duurt ongeveer 10-20 minuten, afhankelijk van de dikte. Maak een dressing van olijfolie, azijn en gemalen peperkorrels. Breng een brede pan met water en een scheutje azijn aan de kook.
Schep de rucola door de dressing. Verdeel de rucola over 4 borden. Verwarm een grote koekenpan. Doe de eetlepel boter met het scheutje olijfolie erin. Bak de schorseneren 2-3 minuten. Maal er nu grof zeezout overheen.
Leg op iedere bord, over de rucola, 3 stukken schorseneer. Als het water kookt breek dan voorzichtig de 4 eieren in de pan. Pocheer de eieren zonder dat het water hard kookt. Wacht tot het wit gestold is en schep nu met een schuimspaan de eieren uit de pan en leg ze op een stevig stuk keukenpapier. Leg de gepocheerde eieren nu voorzichtig op de borden. Schaaf er nu een paar mooie snippers Parmezaanse kaas over. Dien direct op en…eet smakelijk!
Reacties
Over deze site
Schorseneren.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Schorseneren.nl alles over het doel van deze site.
Moos 4 januari 2012 11:22 uur
Ei pocheren? Check out op youtube!
bv deze -> http://www.youtube.com/watch?v=b_zJm4huAas&feature=relmfu
Marloes 23 januari 2013 20:10 uur
Vanavond voor de eerste keer schorseneren gegeten: heerlijk recept! En met het gepocheerde eitje maakte ik ook indruk.!
Okke Amerongen 26 januari 2013 12:53 uur
Hallo Marloes, Een gepocheerd eitjes maakt altijd indruk maar het is niet eens zo moeilijk. Lek dat je het gewoon gemaakt hebt!
Huib Holsteijn 8 januari 2014 18:21 uur
Vanavond dit recept gemaakt. Heerlijk!