Schorsenerenbeignets
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
9 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 20 minuten
- Kooktijd:
- 40 minuten
- Aantal personen:
- 4
Ingrediënten
- 750 gram schorseneren
- scheutje azijn
- 750 milliliter olie om in te frituren
- 125 gram bloem
- 150 milliliter water
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 ei
- lepel ouzo of pernod
- halve theelepel laurierpoeder
- halve theelepel oregano
- bosje platte peterselie
- citroen
- peper
- zout
Met frituren heb ik eigenlijk helemaal geen ervaring. Voor het testen van dit recept heb ik een gewone pan gebruikt en hier een laagje van 1 à 1,5 centimeter olijfolie in gedaan. Dat werkt prima. Het is leuk om te doen en de schorseneren zien er na het frituren echt uit als een traktatie.
Maak de schorseneren schoon en snijd ze in stukje van 7-9 centimeter. Leg ze in water met citroensap of wat azijn. Kook ze in 10 tot 20 minuten beetgaar en giet ze af.
Meng ondertussen bloem, ei, bakpoeder, ouzo, laurierpoeder, oregano en wat zout in een kom. Klop het, terwijl je het water langzaam erbij giet, tot een stevig beslag zonder klontjes.
Verwarm nu de frituurpan of verhit 750 milliliter olie in een gewone pan om in te frituren. Ik heb olijfolie gebruikt en dat was erg lekker maar zonnebloem- of arachideolie moet ook prima werken. Doe een stukje schorseneer in de olie om te testen of de olie op de juiste temperatuur is. Als het stukje bruist in de frituurolie dan is de olie warm genoeg. Probeer het nu op temperatuur te houden maar let op dat het niet te heet is. Dan gaat het walmen.
Leg de stukken schorseneer in de beslagkom en leg ze daarna in de frituurpan. Frituur de stukjes totdat ze mooi goudbruin zijn. Leg ze op een bord met een stuk keukenpapier. Frituur aan het einde een paar takjes peterselie en garneer hier het bord mee. Serveer met partjes citroen. Eet smakelijk!
Reacties
Over deze site
Schorseneren.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Schorseneren.nl alles over het doel van deze site.
riet 25 februari 2011 14:11 uur
frituren in een wok: minder olie omdat de pan onder rond is , een groter bruikbaar olie oppervlak heeft. De ronde onderkant benut de warmte van het gas optimaal.
tonny 25 februari 2011 16:12 uur
wat een leuk recept die gefrituurde schorseneren dat ga ik eens gauw uitproberen
Okke Amerongen 27 februari 2011 09:52 uur
Ha Riet, Ik heb de schorseneren in een gewone pan met olie gefrituurd maar in een wok kan het zeker ook. Goede tip!
Remco 19 november 2011 16:25 uur
Ga vanavond proberen te maken. Ben benieuwd….
Katrien 5 december 2011 17:52 uur
1st en vooral SUPERsite 🙂 leuk dat er nog mensen zijn die dat zo graag eten 🙂
moet zeggen dat ik voor de eerste x verse schorseneren heb gemaakt (simpelweg omdat ik ze nog nooit in de winkel had gezien) maar wel al heel vaak uit bokaal (die van de delhaize zijn echt lekker, bio’s) dus deze site is subliem 🙂
vraag me af mag je dit niet gewoon frituren in fritketel met proper vet?
Okke Amerongen 6 december 2011 21:52 uur
Hallo Katrien, Bedankt voor de complimenten, altijd leuk om te horen! Je kunt ze gewoon frituren in de frituurpan. Let er goed op dat je de restjes van het beslag er goed uit schept zodat de frituurolie schoon blijft en niet aangebrand gaat smaken. Voor de rest is het geen probleem om het gewoon in de frituurpan te maken. Alvast eet smakelijk!
jeanine 7 februari 2013 17:58 uur
Nu ik ben benieuwd , staat deze avond op het programma
Nicolien Goedhart 1 oktober 2013 13:22 uur
Ga het a.s. zaterdag eten maar past dit ook bij kabeljauw-vis met aardappelblokjes in olijfolie, uit de oven?
Okke Amerongen 1 oktober 2013 17:35 uur
Hallo Nicolien, Het lijkt mij een heerlijke combinatie. Alvast eet smakelijk!